Go to: Content » | Main menu » | Information menu »


Agbar

Extras

Jean Nouvel – G.G. Ventosa
Barcelona - 2005

La torre Agbar s'ha erigit en molt poc temps en un símbol emblemàtic de la Barcelona post-olímpica, en una icona que al costat de la Sagrada Família distingeix la singularitat arquitectònica de la ciutat. 
Dissenyada per l'arquitecte francès Jean Nouvel (premi Pritzker 2.008), la seva estètica està relacionada amb la imatge de l'immens sortidor d'un guèiser i amb la de les veïnes muntanyes de Montserrat.

Per ARLEX ha estat un orgull participar en l'equipament d'un edifici tan emblemàtic, compartimentant els interiors projectats per l'estudi García Ventosa Arquitectura, mitjançant el disseny, la producció i la instal·lació d'un envà divisori d'acer inoxidable i vidre, Stargate, desenvolupat expressament perquè l'impressionant exterior quedi reflectit en el seu propi interior, transmetent tanta llum com sigui possible sense comprometre la privadesa ni la integritat estructural. 

La paret Stargate
La Stargate és una mampara divisòria realitzada amb vidre laminat unit a perfils d'acer inoxidable en la seva part superior i inferior. Aquestes seccions estan pegades als panells de vidre, que aconsegueixen una altura de 2,6 metres. Una pel·lícula de vinil pixelat s'aplica a la superfície del vidre per garantir la privadesa visual.
Interiors i exteriors
Els colors de l'interior estan coordinats amb el revestiment dels panells d'alumini de l'exterior. El color exterior dels panells és en vermell fins a la 13ª planta i es reflecteix en el vinil aplicat en les portes, sent reemplaçat pel blau des de la 16ª fins a la 23ª planta. El mateix color es repeteix en el mobiliari i en els sostres suspesos.
Funcionalitat i atractiu
El disseny innovador de la paret Stargate garanteix una resposta als requisits dels moderns llocs de treball de la torre Agbar.  El cablejat circula pel perfil del sòl i s'alça a través d'una consola d'acer raspallada allotjada en el vidre. El sistema de partició redueix el soroll fins al mínim de 39 db.