Go to: Content » | Main menu » | Information menu »


Bodegas Protos

Extras

Rogers Strik Harbour & Partners
Peñafiel (Valladolid) - 2008

Bodegas Protos és un dels principals productors de vi D.O. Ribera del Duero i D.O. Rueda, de reconegut prestigi i qualitat. Situat al nou Edifici-Cellers, les instal·lacions consten d'un disseny d'última generació en el qual es pot gaudir de tots els passos relacionats amb la producció del vi i el seu tast. L'edifici va ser dissenyat per Richard Rogers Stirk Harbour + Partners, un referent en l'arquitectura contemporània i guanyador del Premi Pritzker d'Arquitectura l'any 2007. Alguns dels seus edificis emblemàtics són El Centre Pompidour, l'edifici Lloyd’s, l'aeroport de Barajas o l'Hotel Hesperia de Barcelona.

Aquest projecte destaca la dificultat per reproduir l'efecte de la façana amb la utilització de la Mampara P700 de doble cristall transparent i 10cm de grossor amb un suau modulat en corba. També va ser necessària la utilització de subtils muntants verticals d'alumini amb la unió de policarbonat entre cristalls i del perfil doble superior per aconseguir les cotes d'altura requerides. A les sales i les zones de tastos es van col·locar armaris-mampara divisoris acabats en lacat en alumini RAL9006, formant una gran zona de compartimentació de l'espai alhora que serveix de contenidor.

Espais compartimentats
ARLEX ha realitzat la divisió de les plantes d'Oficines, Sales de Reunions, Cuina i Tastos amb mampares P450 i armaris divisoris. L'ús de les portes dobles P600 de cristall permet aconseguir una major lleugeresa i transparència a les zones de comunicació. L'Edifici General es compartimenta amb 3000m2 de mampares/armaris i s'utilitza el perfil de doble altura per assimilar el tancament amb l'especejament de la façana.