Telefónica Barcelona

ESTUDI MASIP-BOSCH ARQUITECTES BARCELONA - 2011

Telefónica Barcelona

Telefónica és un dels operadors integrats de telecomunicacions capdavantera a nivell mundial en la provisió de solucions de comunicació, informació i entreteniment, amb presència a Europa, Àfrica i Llatinoamèrica. Està present en 25 països i compta amb una base de clients que va superar els 299,7 milions al setembre de 2011. El Grup ocupa la cinquena posició en el sector de telecomunicacions a nivell mundial per capitalització borsària, la primera com a operador europeu integrat i a 30 de setembre de 2011 la quarta en el rànquing Eurostoxx 50, que agrupa les majors companyies de la zona Euro.

La Torre Diagonal Zero Zero, obra de l'Estudi Massip-Bosch Arquitectes i nova seu corporativa de Telefònica a Catalunya, s'ha convertit amb les seves 110 metres d'altura en una nova icona del skyline de la ciutat de Barcelona. La torre està situada en el districte digital 22@ i completa la singularitat arquitectònica del front litoral de Barcelona a l'inici de l'Avinguda Diagonal, ja que és veïna de l'edifici Fòrum de Herzog i De Meuron, i també ho serà de la futura Spiralling Tower de Zaha Hadid. (Imatges propietat de ©EMBA)

Telefónica Barcelona

Penetració de la llum

La torre, amb el seu perfil blanc en forma de rombe-diamant, disposa de 24 plantes sobre rasant i dues plantes sota rasant per 280 places d'aparcament. L'edifici té una gran amplitud i un aspecte lleuger i lluminós, gràcies al joc de penetració de llum entre les primes nervadures de les façanes. ARLEX aprofita i potencia aquest joc amb transparències, perfils i mampares blanques per a la distribució interior dels 4.200m2 de la seu.(Imatges propietat de ©EMBA)

Telefónica Barcelona

Continuïtat visual

Els frontals dels despatxos i de les sales de reunions són sempre mampares de vidre de terra a sostre amb perfil blanc de doble altura, coordinades amb el batent superior de les portes de vidre. Els separadors perpendiculars a façana i entre despatxos són mampares cegues des del sòl fins a una altura de 2m. L'ajust amb el sostre i a façana són completament de cristall per permetre la continuïtat visual dels sostres i augmentar la il·luminació natural en les plantes. En les parets cegues es col·loquen pissarres magnètiques per permetre el desenvolupament de reunions de treball. En les plantes 2 i 3, la mampara s'adapta a l'edifici per a una altura total de 4350mm. (Imatges propietat de ©EMBA)